Daca nu ar fi fost 07 Funerare si servicii funerare Codlea, nu stiu cum ne-am fi descurcat!

 

Vantul a inceput sa zgaltaie ferestrele incet, apoi din ce in ce mai tare, in timp ce un fulger a luminat ploaia murdara si s-a prelins ca un galbenus de ou pe ferestre. Pe geam, praful se amestecase cu apa si curgeau paraiase murdare in afara.

In casa, atmosfera era dezolanta. Cand vantul a inceput sa bata cu putere, am simtit cum a zburat sufletul celui drag. Era bolnav de 6 ani si abia mai palpaise viata in tot acest timp in trupul sau slab.

Am aprins lumanarea, sa plece pe lumina, apoi dupa ce am plans in acelasi timp cu ploaia, ne-am intrebat ce facem cu trupul neinsufletit care incepuse sa se raceasca.

Abia atunci, cineva a pomenit numele dispeceratului national de servicii funerare, 07Funerare.ro. Am pus mana pe telefon, dar inima imi batea cu putere in piept de teama ca nu va fi nimeni la celalalt capat al firului.

Cand am auzit vocea aceea dulce, transmitandu-mi cu sinceritate condoleante si felul atent in care ma asculta, am stiut ca aceasta este cheia rezolvarii problemei complicate.

Am discutat indelung, m-a redirectionat catre partenerii call centerului si firma partenera de servicii funerare a raspuns prompt.

Am furnizat adresa. Furtuna se dezlantuise si nu au trecut 20 de minute, iar echipa imi batea la usa.

Am tresarit. Incepuseram deja sa credem in superstitii toti ai casei si am avut impresia ca defunctul s-a intors si ca nu a vrut altceva, decat sa ne faca o farsa.

Au intrat in varful picioarelor in casa, pregatiti sa ridice corpul neinsufletit. In timp ce faceau tot ceea ce se impunea facut, ne-au informat despre tot ceea ce urmeaza sa intreprinda, sa ne ajute.

  1. Aveau multe sicrie in stoc si puteam sa privim modelele si sa alegem unul. Toate erau moderne, elegante, sigure si complet echipate. In acest mod, cumparaturile nu mai cadeau in sarcina noastra.
  2. Decedatul era pregatit minutios, in sala de pregatire a firmei. Acolo era spalat, tuns si imbalsamat, tot acolo imbracat si machiat potrivit de catre profesionisti.
  3. Transportul funerar urma sa se faca legal cu masina autorizata pentru acest tip special de transport. Masinile sunt curate mereu si niciodata nu raman in pana.
  4. Cunoscatori ai traditiilor si legilor funerare, salariatii firmei se ocupa de pregatirea batistelor si prosoapelor, a cosului pentru biserica. La cererea apartinatorilor se organizeaza si parastasele cu felurile de mancare preferate si servirea acestora in sala de mese a firmei.

Firma din baza de date a dispeceratului national de Servicii Funerare Codlea ne-a demosntrat ca isi merita locul in topul elitelor domeniului prin rapiditatea cu care au lucrat, calitatea serviciilor si pretul onest.

A doua zi, pana la ora 12, sicriul era depus la capela, iar noi am putut sa ne ducem cu flori si sa ne priveghem mortul.

A fost trist, dar putea fi tragic, daca nu am fi fost ajutati de dispecerat si de firma de servicii funerare.

Nu pot uita cum au venit pe ploaie si pe vremea aceea urata sa il ia si sa  il pregateasca pentru ceremonia finala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *